Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonsnittar

Hallonsnittar är perfekta till fikafatet i bersån. Det är fint att garnera kakorna med hallonpulver, som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Hallonsnittar
Hallonsnittar
Hallonsnittar
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,75 dlströsocker
  • 125 gsmör- kylskåpskallt
  • 1ägg- kylskåpskallt

Fyllning

  • 2,5 dlhallonsylt- fast

Glasyr

  • 1 dlflorsocker
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad eller vatten

Till garnering

  • hallonpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjöl, socker och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv och kör till allt blandas. Tillsätt smöret, skuret i tärningar och kör till smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det blir en smidig deg.

  2. Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder, 30 centimeter långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll längderna med hallonsylten. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.

  3. Rör ihop florsocker och citronsaft till en slät glasyrsmet. Rör i några droppar vatten om glasyren känns för tjock. Ringla glasyren över sylten i längderna, låt kallna. Strö över hallonpulvret. Skär längderna i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök