Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hallonsnittar är perfekta till fikafatet i bersån. Det är fint att garnera kakorna med hallonpulver, som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjöl, socker och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv och kör till allt blandas. Tillsätt smöret, skuret i tärningar och kör till smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det blir en smidig deg.
Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder, 30 centimeter långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll längderna med hallonsylten. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.
Rör ihop florsocker och citronsaft till en slät glasyrsmet. Rör i några droppar vatten om glasyren känns för tjock. Ringla glasyren över sylten i längderna, låt kallna. Strö över hallonpulvret. Skär längderna i bitar.
Recept från Mitt kök