Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semifreddo med hallon och pistaschnötter

Recept på semifreddo med hallon och pistasch. En enkel och jättegod glass som går bra att förbereda ett par dagar innan den ska serveras. Sätt över plastfilm om den ska sparas i frysen.

Semifreddo med hallon och pistaschnötterSemifreddo med hallon och pistaschnötterSemifreddo med hallon och pistaschnötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dlvispgrädde
  • 5äggulor
  • 1 dlsötströ
  • 2äggvitor
  • 225 ghallon
  • 1 msksötströ
  • 4 mskpistaschnötter- grovt hackade

Gör så här

  1. Vispa grädden.

  2. Vispa äggulorna och sötströ fluffigt.

  3. Vispa upp äggvitorna till ett skum.

  4. Mixa hallonen med sötströ (spar några till garnering).

  5. Blanda ihop de vispade äggulorna med de mixade hallonen och grädden. Vänd sist i äggvitorna. Häll upp smeten i en form och låt den stå i frysen i minst 5 timmar.

  6. Ta fram formen cirka 10-15 minuter innan den ska ätas.

  7. Strö över hallon och pistaschnötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök