Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hallonsaft är en hjälte i alla lägen, här får den sällskap av citron och mynta.
Receptet ger cirka 1,5 liter koncentrerad saft.
Rensa bären. Lägg hallonen i en kastrull tillsammans med vatten, socker, citronsyra samt saft och skal av citronerna.
Låt allt koka upp under omrörning tills sockret löst sig. Sänk värmen och låt saften sjuda under lock i 10 minuter.
Ta av saften från värmen och när den svalnat något rör du ner den grovhackade myntan. Sätt på locket och ställ in i kylskåp i minst ett dygn, gärna längre.
Sila saften långsamt genom silduk. (Skynda inte på processen genom att röra runt i silduken – då går du bara miste om smak och det kan bli stopp i silduken.)
Häll saften på väl rengjorda flaskor, helst plastflaskor så kan du frysa in saftern. Tänk bara på att inte fylla flaskorna till mer än 3/4, annars kan flaskorna spricka när saften fryser.
Recept från Mitt kök