Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonsaft med mynta och citron

Hallonsaft är en hjälte i alla lägen, här får den sällskap av citron och mynta.

Receptet ger cirka 1,5 liter koncentrerad saft.

Hallonsaft med mynta  och citronHallonsaft med mynta  och citronHallonsaft med mynta  och citron
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 lhallon
  • 1 lvatten
  • 6 dlsocker
  • 2 stsaft- och skal av tvättade citroner
  • 2 mskcitronsyra
  • 0,5 stmynta- bladen från, grovhackade, 1/2 kruka

Gör så här

  1. Rensa bären. Lägg hallonen i en kastrull tillsammans med vatten, socker, citronsyra samt saft och skal av citronerna.

  2. Låt allt koka upp under omrörning tills sockret löst sig. Sänk värmen och låt saften sjuda under lock i 10 minuter.

  3. Ta av saften från värmen och när den svalnat något rör du ner den grovhackade myntan. Sätt på locket och ställ in i kylskåp i minst ett dygn, gärna längre.

  4. Sila saften långsamt genom silduk. (Skynda inte på processen genom att röra runt i silduken – då går du bara miste om smak och det kan bli stopp i silduken.)

  5. Häll saften på väl rengjorda flaskor, helst plastflaskor så kan du frysa in saftern. Tänk bara på att inte fylla flaskorna till mer än 3/4, annars kan flaskorna spricka när saften fryser.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök