Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färska hallon är ju fantastiskt goda att äta som de är men får du en rik skörd är hallonsaft väldigt enkelt att göra. Och den blir så god!
Rensa bären. Lägg bär, kanel och vatten i en kastrull. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ut.
Sila bärmassan genom en silduk. Låt den självrinna cirka 30 minuter.
Skölj ur grytan. Mät saften och häll den i grytan. Rör ner sockret. Koka upp på svag värme, rör så att sockret löser sig. Skumma.
Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på lock eller kork. Låt kallna och förvara mörkt och svalt eller i kylen.
Recept från Mitt kök