Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonrutor

Otroligt god och lättbakad kaka, det går bra att använda andra bär och frukter som fyllning.

Hallonrutor
Hallonrutor
Hallonrutor
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 300 gmandelmassa
  • 3ägg
  • 0,5 dlvetemjöl
  • skal av en citron- rivet
  • 200 ggrädde- hallonvispad till garnering

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt. Blanda med ägg och citronskal. Tillsätt mjöl. Vispa till slät smet.

  2. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Fördela hallonen i smeten. Grädda cirka 30-40 minuter på 200 grader.

  3. Låt kakan svalna och skär den i bitar. Toppa med vispad grädde före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök