Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hallonkaka i långpanna. Sega bärrutor med en söt och chockrosa glasyr – så klart att den här långpannekakan blivit en klassiker.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, oljan och mjölken under vispning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i smeten.
Klä en liten långpanna, cirka 20x30 centimeter, med bakplåtspapper. Häll i smeten.
Fördela hallonen över smeten och tryck ner dem lite.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kallna.
Glasyr: Lägg hallonen i en sil. Mosa med baksidan av en sked tills endast kärnorna är kvar i silen. Spara bärmoset och saften, släng kärnorna
Smält smöret i en kastrull. Rör ner hallonmos och vaniljsocker. Sikta ner florsockret och rör till en slät glasyr.
När kakan kallnat, bred glasyren över kakan. Strö på kokosflingor och skär i bitar.
Recept från Mitt kök