Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonrutor i långpanna

Recept på hallonkaka i långpanna. Sega bärrutor med en söt och chockrosa glasyr – så klart att den här långpannekakan blivit en klassiker.

Hallonrutor i långpannaHallonrutor i långpannaHallonrutor i långpanna
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlsolrosolja
  • 2 mskmjölk
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1,25 dlhallon- tinade

Glasyr

  • 1 dlhallon- tinade
  • 50 gsmör
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3 dlflorsocker
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, oljan och mjölken under vispning.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i smeten.

  3. Klä en liten långpanna, cirka 20x30 centimeter, med bakplåtspapper. Häll i smeten.

  4. Fördela hallonen över smeten och tryck ner dem lite.

  5. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kallna.

  6. Glasyr: Lägg hallonen i en sil. Mosa med baksidan av en sked tills endast kärnorna är kvar i silen. Spara bärmoset och saften, släng kärnorna

  7. Smält smöret i en kastrull. Rör ner hallonmos och vaniljsocker. Sikta ner florsockret och rör till en slät glasyr.

  8. När kakan kallnat, bred glasyren över kakan. Strö på kokosflingor och skär i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök