Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonrutor med kokostäcke

Hallonrutor med kokostäcke är en snabbakad kaka som blir som en liten bakelse när den serveras med grädde och hallon.

Hallonrutor med kokostäckeHallonrutor med kokostäckeHallonrutor med kokostäcke
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 3 dlhallon

Täcke

  • 100 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 100 gkokos- riven
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • hallon
  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölet blandat med bakpulver.

  2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Täcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kokos, mjöl och mjölk. Låt sjuda under omrörning ca 3 min.

  4. Ta ut kakan ur ugnen och fördela kokostäcket ovanpå. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.

  5. Pudra florsocker över kakan och servera med hallon och lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?