Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonrutor med knäckigt kokostäcke

Lättbakade hallonrutor där alla ingredienser till kaksmeten blandas direkt i kastrullen.

Hallonrutor med knäckigt kokostäckeHallonrutor med knäckigt kokostäckeHallonrutor med knäckigt kokostäcke
Lättbakade och supergoda hallonrutor Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 125 ghallon- frysta
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Kokostäcke

  • 75 gsmör
  • 1,25 dlströsocker
  • 0,75 dlljus sirap
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 1 krmsalt
  • 2 dlriven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda i mjöl, socker, ägg, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet.

  2. Blanda hallonen med majsstärkelse och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

  4. Kokostäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, grädde och salt. Låt koka i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och blanda i kokosen.

  5. Häll kokossmeten på kakan. Ställ tillbaka kakan överst i ugnen på medel- till hög grilleffekt tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.

Vad tyckte du om receptet?