Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakade hallonrutor där alla ingredienser till kaksmeten blandas direkt i kastrullen.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda i mjöl, socker, ägg, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet.
Blanda hallonen med majsstärkelse och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Kokostäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, grädde och salt. Låt koka i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och blanda i kokosen.
Häll kokossmeten på kakan. Ställ tillbaka kakan överst i ugnen på medel- till hög grilleffekt tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.