Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonparfait

En underbar glasstårta (parfait) med friska smaker av hallon och lime.

Hallonparfait
Hallonparfait
Hallonparfait
Foto: Shutterstock

Hallonparfait

  • 3äggulor
  • 3 mskflorsocker- + 1 dl
  • 3 dlvispgrädde
  • 250 ghallon- frysta
  • 1lime- rivet skal

Gör så här

  1. Vispa äggulor och 3 msk florsocker pösigt. Vispa grädden. Mixa de frysta hallonen med 1 dl florsocker och det rivna limeskalet.

  2. Blanda ner de mixade hallonen i äggsmeten och vänd därefter ner grädden. Häll smeten i en form och ställ i frysen ca 4 timmar.

  3. Ta parfaiten ur frysen ca 15 min före servering. Garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Kalla fakta (se recept nedan)

Glass: När man gör glass sjuder man äggsmeten innan den fryses.Låt gärna glassmeten mogna i kylen över natten innan den körs i maskinen.

Parfait: En parfait ska inte sjudas, utan man vispar äggulor och socker och vänder sedan ner vispad grädde och smaksättningen. Parfaiten kräver inte någon glassmaskin utan fryses i en form.

Semifreddo: I en semifreddo använder man även vitan på ägget, och då blir glassen lite isigare. Semifreddo betyder halvfryst, så ta gärna fram glassen en stund före servering!

Sorbet: En sorbet görs på sockerlag och bär eller frukt, och ibland lite äggvita eller gelatin för konsistensens skull.