Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonpannacotta med kokoskex

Recept på hallonpannacotta med kokoskex. Len pannacotta med hallonsmak. De frasiga kexen påminner om plättbakelser men med kokossmak.

Hallonpannacotta med kokoskex
Hallonpannacotta med kokoskex
Hallonpannacotta med kokoskex

Ingredienser

  • 150 ghallon- frysta
  • 2gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 5 dlvispgrädde
  • 1 dlflorsocker
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskvaniljsocker

Kokoskex, 18–20 kex

  • 1 dlflorsocker
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 2 msksmör- rumsvarmt
  • 1 dlkokos- riven, + 0,5 dl
  • 1ägg
  • 1äggvita

Gör så här

  1. Mixa hallonen i en matberedare och passera genom en tät sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. 

  2. Blanda hallonpuré, vaniljfrön, grädde, florsocker, citronsaft och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och sjud ca 2 min. Ta upp gelatinbladen och smält dem i gräddblandningen.

  3. Häll smeten i koppar och täck med plastfolie. Ställ dem i kylen för att stelna ca 4 timmar. 

  4. Kokoskex: Sätt ugnen på 200˚. Blanda florsocker, mjöl och salt i en matberedare. Tärna smöret och blanda ner i mjölblandningen. Tillsätt 1 dl kokosflingor och sedan ägg och äggvita.

  5. Bred ut tunna kex på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1/2 dl kokos. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills kanterna på kexen är ljusbruna. Låt svalna innan de lossas från papperet och får kallna.

  6. Servera pannacottan med kexen till. 

Vad tyckte du om receptet?