Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonpannacotta med färska bär

Recept på vacker hallonpannacotta med färska bär. Friskt, sött, vackert och gott. Den perfekta sommardesserten! Du behöver en silikonform med 6 kupoler, 6–7 cm i diameter.

Åsa Swanberg
Hallonpannacotta med färska bär
Hallonpannacotta med färska bär
Hallonpannacotta med färska bär
Foto: Åsa Svanberg

Ingredienser

  • 150 ghallon- frysta eller färska
  • 2gelatinblad
  • 5 dlvispgrädde
  • 1 dlflorsocker
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • blåbär- färska
  • hallon- färska
  • minimaränger
  • mynta

Gör så här

  1. Tina och mixa hallonen och ­pas­sera purén genom en tät sil. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 min.

  2. Blanda hallonpuré, grädde, flor­socker, citronsaft och vaniljsocker i en kastrull. Låt det koka upp och sjuda i ca 1 min. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen.

  3. Fördela blandningen i silikonkupoler, 6–7 cm i diameter. Låt dem stå i kylen för att stelna i ca 2 tim. Låt dem sedan stå i frysen i ca 4 tim.

  4. Ta ut pannacottorna ur frysen ca 1 tim före servering. Tryck ut dem på varsin assiett och garnera med blåbär, hallon, maränger och mynta.

Vad tyckte du om receptet?