Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vacker hallonpannacotta med färska bär. Friskt, sött, vackert och gott. Den perfekta sommardesserten! Du behöver en silikonform med 6 kupoler, 6–7 cm i diameter.
Tina och mixa hallonen och passera purén genom en tät sil. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 min.
Blanda hallonpuré, grädde, florsocker, citronsaft och vaniljsocker i en kastrull. Låt det koka upp och sjuda i ca 1 min. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen.
Fördela blandningen i silikonkupoler, 6–7 cm i diameter. Låt dem stå i kylen för att stelna i ca 2 tim. Låt dem sedan stå i frysen i ca 4 tim.
Ta ut pannacottorna ur frysen ca 1 tim före servering. Tryck ut dem på varsin assiett och garnera med blåbär, hallon, maränger och mynta.