Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonpajer med vit choklad

Recept på hallonpaj med vit choklad. Smöret får en nötaktig och lite rostad smak då det bryns ljusbrunt innan det blandas i pajdegen.

Hallonpajer med vit choklad
Hallonpajer med vit choklad
Hallonpajer med vit choklad
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 200 ghallon- frysta
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,75 mskpotatismjöl
  • 100 gvit choklad
  • 25 gmandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt. Låt degen svalna. Tryck ut degen i 8 portionspajformar, ca 8 cm i diameter. Ställ dem på en plåt och låt stå kallt ca 30 min. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Blanda hallon med socker och potatismjöl. Grovhacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån.

  3. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna och ställ sedan att kallna i kylskåpet. Servera med glass.

Vad tyckte du om receptet?