Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hallonpaj är en klassiker som smakar otroligt gott, och passar bra att bjuda på till både vardagsfikat och det stora kalaset. Det här är ett recept på en storartad och alltid älskad klassiker - en traditionell hallontarte på spröd botten med underbart god, hemlagad vaniljkräm. Servera gärna med vispad grädde eller glass!
Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen.
Slå in i plast och lägg svalt.
Kavla ut till en 3–4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform.
Grädda gyllene i 200 grader cirka 20 minuter.
Gör fyllningen: Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen.
Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. Ta av från värmen och vispa ner vaniljsockret. Ställ krämen i ett kylskåp för att svalna.
Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet. Toppa med färska eller frysta hallon. Pudra över florsocker och servera.
Recept från Mitt kök