Recept: Linda Hansson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hallonpaj med kokos och vit choklad kan bakas med både färska och frysta hallon. Lägg gärna ett bakplåtspapper i formen. Då går det lätt att lyfta ur pajen och skära i fina bitar.
Blanda ihop smör, mjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Ställ den i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Riv chokladen. Vispa samman ägg, kesella, crème fraiche, grädde och socker till en fluffig smet. Rör försiktigt ner kokosflingor och choklad. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med hallon och mandelspån.
Grädda pajen långt ner i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten har stannat och fått gyllene färg. Låt svalna något före servering. Servera med hallon och ytterligare mandelflarn på toppen.
Recept: Linda Hansson