Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonpaj med kokos och vit choklad

Hallonpaj med kokos och vit choklad kan bakas med både färska och frysta hallon. Lägg gärna ett bakplåtspapper i formen. Då går det lätt att lyfta ur pajen och skära i fina bitar.

Hallonpaj med kokos och vit chokladHallonpaj med kokos och vit chokladHallonpaj med kokos och vit choklad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 mskströsocker
  • 1ägg

Fyllning

  • 50 gchoklad- vit
  • 50 gmandelspån
  • 3ägg
  • 2 dlkesella- (10 %)
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlkokosflingor
  • 5 dlhallon

Tillbehör

  • hallon
  • mandelspån- rostade

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, mjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Ställ den i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Riv chokladen. Vispa samman ägg, kesella, crème fraiche, grädde och socker till en fluffig smet. Rör ­försiktigt ner kokosflingor och choklad. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med hallon och mandelspån.

  4. Grädda pajen långt ner i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten har stannat och fått gyllene färg. Låt svalna något före servering. Servera med hallon och ytterligare mandelflarn på toppen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Linda Hansson