Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonmuffins - recept

Njut av nybakta, söta hallonmuffins med en bärig smoothie eller en kopp te.

Hallonmuffins - receptHallonmuffins - receptHallonmuffins - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2,67 dlsocker
  • 2ägg
  • 2 dlcrème fraiche
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 mskhavregryn
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • 23 dlhallon- frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör ihop smör och socker med elvisp i en bunke. Rör i äggen, ett i taget. Rör i crème fraichen. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten.

  3. Varva muffinssmet och hallon i stora muffinsformar, eller i en muffinsplåt klädd med bakplåts­ papper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills muffinsen är genomgräddade, känn med provsticka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök