Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lätt glutenfri moussetårta. En hallontårta som är fräsch och fruktig. Passar bra som dessert till fest eller fika.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i äggpöset. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna innan den lossas från formen och får kallna på galler.
Mousse: Passera hallonen genom en sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda hallonpurén med yoghurt, florsocker och limeskal. Värm lite av blandningen i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Blanda med resten av hallon- och yoghurtblandningen.
Vispa grädden till fast skum och vänd i hallon- och yoghurt-blandningen.
Klyv chokladbottnen mitt itu till två tunna bottnar. Lägg den ena bottnen i den diskade formen. Fördela hälften av moussen ovanpå. Lägg på den andra bottnen och slutligen resten av moussen. Ställ kallt minst 4 timmar.
Lossa tårtan från formen och garnera med hallon, citronmeliss och eventuellt limeskal.