Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonmoussetårta

Lätt glutenfri moussetårta. En hallontårta som är fräsch och fruktig. Passar bra som dessert till fest eller fika.

HallonmoussetårtaHallonmoussetårtaHallonmoussetårta
Hallonmoussetårta Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 0,75 dlpotatismjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Mousse

  • 250 ghallon
  • 4gelatinblad
  • 4 dlvaniljyoghurt
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1lime- rivet skal
  • 2 dlvispgrädde

Garnering

  • 150 ghallon
  • citronmelissblad
  • evlimeskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i äggpöset. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna innan den lossas från formen och får kallna på galler.

  3. Mousse: Passera hallonen genom en sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda hallonpurén med yoghurt, florsocker och limeskal. Värm lite av blandningen i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Blanda med resten av hallon- och yoghurtblandningen.

  4. Vispa grädden till fast skum och vänd i hallon- och yoghurt-blandningen.

  5. Klyv chokladbottnen mitt itu till två tunna bottnar. Lägg den ena bottnen i den diskade formen. Fördela hälften av moussen ovanpå. Lägg på den andra bottnen och slutligen resten av moussen. Ställ kallt minst 4 timmar.

  6. Lossa tårtan från formen och garnera med hallon, citronmeliss och eventuellt limeskal.

Vad tyckte du om receptet?