Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonmoussetårta på chokladbotten

Recept på god och vacker hallonmoussetårta, härlig hallonmousse på chokladbotten.

Hallonmoussetårta på chokladbottenHallonmoussetårta på chokladbottenHallonmoussetårta på chokladbotten
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlkakao

Mousse

  • 5gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 250 ghallon- mixade och passerade till puré
  • 1,5 dlströsocker
  • 1citron- rivet skal
  • 2 dlyoghurt- naturell (3 %)

Garnering

  • hallon- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner det i smeten. Tillsätt smöret och vänd ihop till en slät smet.

  2. Fördela smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.

  3. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt.

  4. Ta upp gelatinbladen och smält dem i lite av hallonblandningen i en liten kastrull. Blanda ner blandningen i resten av smeten. Vänd ner grädden.

  5. Lossa kladdkakebottnen från formen.Diska formen och lägg tillbaka kakan i formen. Tryck till kakan så att den ligger tätt längs med kanten. Fyll formen med hallon­mousse. Frys tårtan ca  2 timmar.

  6. Ta fram tårtan i rumstemperatur ca 1 timme före servering. Garnera med hallon och servera.

  7. Recept Emma Hammenstig, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?