Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på god och vacker hallonmoussetårta, härlig hallonmousse på chokladbotten.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner det i smeten. Tillsätt smöret och vänd ihop till en slät smet.
Fördela smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i lite av hallonblandningen i en liten kastrull. Blanda ner blandningen i resten av smeten. Vänd ner grädden.
Lossa kladdkakebottnen från formen.Diska formen och lägg tillbaka kakan i formen. Tryck till kakan så att den ligger tätt längs med kanten. Fyll formen med hallonmousse. Frys tårtan ca 2 timmar.
Ta fram tårtan i rumstemperatur ca 1 timme före servering. Garnera med hallon och servera.
Recept Emma Hammenstig, Hembakat