När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 dlvetemjöl
100 gsmör
2 mskpistaschnötter- hackade
3 mskvatten
Mousse
500 ghallon
1,5 dlströsocker
7gelatinblad
2 mskpressad lime
3äggvitor
4,5 dlvispgrädde
Garnering
hallon
florsocker
Gör så här
Nyp ihop mjöl och smör till smulig massa. Blanda i hackade nötter. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 19–24 cm i diameter, beroende på hur hög tårta som önskas. Ställ formen i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Grädda tårtbottnen i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kallna. Klä formens kant på insidan med en konditorplastremsa.
Mousse: Mixa hallon och socker. Passera blandningen genom en finmaskig sil.
Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min. Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Ta kastrullen från värmen och blanda i hallonpurén. Låt kallna, men inte stelna.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Rör i hallon- och gelatinsmeten. Vänd ner äggvitorna och blanda försiktigt till en jämn smet.
Häll moussen i formen. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen i ca 6 tim.
Lossa tårtan från formen och dra bort konditorplastremsan. Garnera med hallon och florsocker.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Tips! Hallon ger fantastisk färg och mycket smak till moussetårtan. Du kan servera den enligt receptet eller frysa in och servera lätt tinad.