Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonmousse med spegel

Hallonmousse med spegel - en somrig svensk efterrätt. Vill man förbereda kan man göra denna dessert dagen innan – den är lika fin och god första som andra dagen.

Hallonmousse med spegel
Hallonmousse med spegel
Hallonmousse med spegel

Ingredienser

  • 4gelatinblad
  • 1 dlströsocker
  • 0,75 dlvatten
  • 3 dlvispgrädde
  • 3 dlhallonpuré
  • 400 ghallon- tinade

Spegel

  • 2 dlhallonsaft- utspädd
  • 2gelatinblad

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen till både mousse och spegel.

  2. Koka sockerlag på strösocker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig.

  3. Lyft upp 4 gelatinbladen och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.

  4. Vispa grädden. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda samman hallonpuré, sockerlag och grädde. Häll upp det i glas. Låt kallna och stelna.

  5. Häll saften i en kastrull, lyft upp och smält 2 gelatinblad försiktigt i hallonsaften. Låt svalna. Häll spegeln över moussen. Ställ kallt att stelna.

Vad tyckte du om receptet?