Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonmarmelad med mörk choklad

Hallon smakar fantastisk och det här är en marmelad som överraskar. Prova till ostbrickan.

Hallonmarmelad med mörk chokladHallonmarmelad med mörk chokladHallonmarmelad med mörk choklad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 ghallon
  • 3 mskvatten
  • 2 mskpressad citron
  • 250 gströsocker
  • 50 gmörk choklad

Gör så här

  1. Rensa hallonen och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten och citronsaft. Koka hallonen mjuka i ca 5 min. Tillsätt sockret och koka kraftigt i ca 10 min tills marmeladen är glansig och har tjocknat. Gör ett marmeladprov. Låt svalna 2–3 min.

  2. Hacka chokladen och blanda ner den i marmeladen. Rör tills den har smält. Häll den heta marmeladen i rena burkar och sätt på locken på en gång. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?