Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonmarmelad med blodgrape

Hallon- och blodgrapemarmeladen är inte lika söt som vanlig marmelad och inte lika fast i konsistensen.

Hallonmarmelad med blodgrape
Hallonmarmelad med blodgrape
Hallonmarmelad med blodgrape

Ingredienser

  • 0,5blodgrape
  • 1 lhallon
  • 1 dlvatten
  • 3lagerblad
  • 3 dlsyltsocker
  • 1vaniljstång

Gör så här

  1. Dra med zestjärn eller skala med potatisskalare bort grapeskalet; var försiktig så att det vita inte kommer med. Skär skalet i små tärningar och hinnfria klyftor av frukten.

  2. Lägg det tillsammans med hallon, vatten, lagerblad och socker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg ner den i kastrullen. Låt koka utan lock 10-15 minuter.

  3. Ta bort vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna i marmeladen. Häll upp marmeladen på varma väl rengjorda burkar.

Vad tyckte du om receptet?