Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En supergod rätt som passar bra både som frukost och mellanmål. Både kvarg och keso är rikt på protein och mättar bra.
Hallonkvarg: Mixa hallon, yoghurt och eventuellt stevia. Mixa hastigt i kvargen och vänd i keson för hand.
Nötmüsli: Hacka nötterna grovt. Blanda alla ingredienser och förvara i lufttät burk.
Hasselnötsgranola: Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka nötterna grovt. Blanda med alla frön och 1 dl kokos i en skål (spara 1 dl kokos som du tillsätter efter rostning).
Rör ner kokosoljan och honungen.
Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen i 10 minuter.
Ta ut plåten och vänd runt allt. Sätt tillbaka in i ugnen ytterligare 10 minuter.
Ta ut och låt granolan svalna helt på plåten. Blanda med resten av kokosen och häll upp i en burk med lock.
Servering: Varva hallonkvarg, hallon och müsli i fina glasburkar eller i portionsglas eller skålar. Toppa med några hallon.
Recept från Mitt kök