Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonkvarg med nötmüsli eller granola

En supergod rätt som passar bra både som frukost och mellanmål. Både kvarg och keso är rikt på protein och mättar bra.

Hallonkvarg med nötmüsli eller granola
Hallonkvarg med nötmüsli eller granola
Hallonkvarg med nötmüsli eller granola
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlhallon- färska eller frysta och tinade
  • 4 dlturkisk yoghurt
  • 2 mskDansukker Steviasocker- (hoppa över om du vill undvika söta smaker)
  • 4 dlkvarg- naturell
  • 250 gkeso

Tillbehör

  • 2 dlhallon- färska eller frysta och lätt tinade
  • 4 dlmüsli- eller granola

Nötmüsli (ca 8 dl)

  • 2 dlparanötter
  • 2 dlmandel
  • 1 dlpistaschnötter- – eller byt ut mot mer mandel eller riven kokos
  • 1 dlvalnötter
  • 1 dlsolroskärnor
  • 1,25 dllinfrön- hela

Hasselnötsgranola (ca 8 dl)

  • 2 dlhasselnötter
  • 2 dlmandel
  • 1 dllinfrö
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dlsolroskärnor
  • 1 dlkokos- riven + 1 dl riven kokos
  • 0,5 dlkokosolja- smält
  • evhonung- 1 msk flytande

Gör så här

  1. Hallonkvarg: Mixa hallon, yoghurt och eventuellt stevia. Mixa hastigt i kvargen och vänd i keson för hand.

  2. Nötmüsli: Hacka nötterna grovt. Blanda alla ingredienser och förvara i lufttät burk.

  3. Hasselnötsgranola: Sätt ugnen på 150 grader.

  4. Hacka nötterna grovt. Blanda med alla frön och 1 dl kokos i en skål (spara 1 dl kokos som du tillsätter efter rostning).

  5. Rör ner kokosoljan och honungen.

  6. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper.

  7. Rosta mitt i ugnen i 10 minuter.

  8. Ta ut plåten och vänd runt allt. Sätt tillbaka in i ugnen ytterligare 10 minuter.

  9. Ta ut och låt granolan svalna helt på plåten. Blanda med resten av kokosen och häll upp i en burk med lock.

  10. Servering: Varva hallonkvarg, hallon och müsli i fina glasburkar eller i portionsglas eller skålar. Toppa med några hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök