Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonkompott med mascarponefluff

Recept på hallonkompott med mascarponefluff. Lättlagad efterrätt med hallon och citron.

Hallonkompott med mascarponefluff
Hallonkompott med mascarponefluff
Hallonkompott med mascarponefluff
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 150 ghallon
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 mskcitron- pressad

Fluff

  • 1ägg
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 100 gmascarponeost

Garnering

  • 2 mskpistaschnötter- skalade

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft. Låt koka ca 2 min. Fördela kompotten i glas och låt kallna.

  2. Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggula, socker och citronskal fluffigt. Rör i osten och vänd i äggvitan. Fördela fluffet på kompotten.

  3. Hacka nötterna och strö dem över desserten.

Vad tyckte du om receptet?