Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonkolapaj

Underbar paj med hallonkola på en chokladbotten! Häll över en ganache och strö över frystorkade hallon. Servera med lättvispad grädde.

HallonkolapajHallonkolapajHallonkolapaj
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chokladpajbotten

  • 60 gmuscovadosocker- mörkt
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 120 gsmör
  • 1äggula

Hallonkola

  • 200 ghallonpuré
  • 2 tskcitronsaft
  • 3 dlvispgrädde
  • 5 dlströsocker

Chokladganache

  • 100 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 msksmör- mjukt

Att strö över

  • 2 tskfrystorkade hallon

Gör så här

  1. Chokladpajbotten: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt den vila i en plastpåse i kylen i 20 minuter.

  3. Fodra en pajform, 24 centimeter i diameter, med pajdegen. Jämna till kanten med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in formen i frysen i 20 minuter.

  4. Förgrädda pajskalet i 10–12 minuter.

  5. Hallonkola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, rör om och låt sjuda i cirka 20 minuter. Gör ett mjukt kulprov för att se efter att det är klart. Kulprovet gör du genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula.

  6. Häll upp kolan i pajskalet och låt den stelna.

  7. Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  8. Koka upp grädden och häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna något och mixa i smöret.

  9. Häll ganachen över hallonkolan.

  10. Strö över frystorkade hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök