Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar paj med hallonkola på en chokladbotten! Häll över en ganache och strö över frystorkade hallon. Servera med lättvispad grädde.
Chokladpajbotten: Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt den vila i en plastpåse i kylen i 20 minuter.
Fodra en pajform, 24 centimeter i diameter, med pajdegen. Jämna till kanten med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in formen i frysen i 20 minuter.
Förgrädda pajskalet i 10–12 minuter.
Hallonkola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, rör om och låt sjuda i cirka 20 minuter. Gör ett mjukt kulprov för att se efter att det är klart. Kulprovet gör du genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula.
Häll upp kolan i pajskalet och låt den stelna.
Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna något och mixa i smöret.
Häll ganachen över hallonkolan.
Strö över frystorkade hallon.
Recept från Mitt kök