Recept av Charlotte Jenkinson



Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hallonkaka innehåller self raising vetemjöl och då behövs inget bakpulver. Kakan kan också serveras som dessert med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner grädden. Blanda i mjöl och vaniljpulver, rör till en slät smet.
Blanda hallonen med potatismjöl och florsocker. Vänd ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med hål i mitten, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Låt kakan vila i formen ca 5 min innan den stjälps upp på ett fat och får kallna.
Glasyr: Rör florsocker, hallon och vatten till en glasyr. Skeda den över kakan.
Recept av Charlotte Jenkinson