Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonkaka med vispad punschgrädde

Hallonkaka med vispad punschgrädde är en snabbakad kaka. Strunta i att hälla punschen i grädden om det är barn med på kalaset.

Hallonkaka med vispad punschgräddeHallonkaka med vispad punschgräddeHallonkaka med vispad punschgrädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gmandelmassa
  • 150 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 0,5 dlmjölk
  • 150 ghallon- frysta

Garnering

  • 0,5 dlpärlsocker
  • 50 gmandel- flagad
  • 25 gsmör

Punschgrädde

  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 dlpunsch

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan. Vispa samman smör, socker och mandelmassa med en elvisp. Vispa därefter ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Blanda sist ner mjölken.

  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Häll på hallonen och tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö över pärlsocker och mandelflagor. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och lägg ovanpå kakan.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.

  4. Grädde: Lättvispa grädden tillsammans med punschen och servera den till kakan.

Vad tyckte du om receptet?