Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hallonkaka med vispad punschgrädde är en snabbakad kaka. Strunta i att hälla punschen i grädden om det är barn med på kalaset.
Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan. Vispa samman smör, socker och mandelmassa med en elvisp. Vispa därefter ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Blanda sist ner mjölken.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Häll på hallonen och tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö över pärlsocker och mandelflagor. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och lägg ovanpå kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.
Grädde: Lättvispa grädden tillsammans med punschen och servera den till kakan.