Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonkaka med vanilj och kardemumma

En mjuk kaka med färska hallon är en sann sommarfavorit. Servera kakan nygräddad med en klick lättvispad grädde.

Hallonkaka med vanilj och kardemummaHallonkaka med vanilj och kardemummaHallonkaka med vanilj och kardemumma
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • smör och ströbröd- till formen

Fyllning

  • 4 dlhallon
  • 3 mskströsocker
  • 1,5 tskkardemumma- nystött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet, som blandats med bakpulver och vaniljsocker.

  3. Blanda hallon, socker och kardemumma.

  4. Häll smeten i formen. Strö över hallon och sockerblandning. Tryck ner hallonen en aning.

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 50 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök