Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonkaka med vallmofrön

Njut av en saftig kaka med sötsyrliga hallon och vallmofrön. Använd färska eller frysta hallon och blå vallmofrön. 

Hallonkaka med vallmofrön
Hallonkaka med vallmofrön
Hallonkaka med vallmofrön
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlråsocker
  • 2ägg
  • 1 dlyoghurt- 10 %
  • 1 dlvispgrädde
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3 mskblå vallmofrön
  • 150 ghallon- färska eller frysta (ej tinade)
  • 0,5 dlmandelsplitter

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 22 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna.

  2. Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan för att svalna.

  3. Vispa strösocker, råsocker och ägg vitt och pösigt. Vispa sedan ner yoghurt, vispgrädde och smöret.

  4.  Blanda ihop de torra ingredien­serna i en skål och vänd sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt ner hallonen

    i smeten.

  5. Häll smeten i formen och strö över mandelsplitter. Grädda kakan

    i nedre delen av ugnen i 30–35 min.

  6. Låt kakan svalna i formen i ca 10 min och lossa sedan kanten försiktigt. Pudra kakan med flor­ socker innan servering.

Vad tyckte du om receptet?