Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallongrottor

Hallongrottor är en klassisk och mycket uppskattad kaka. Variera genom att byta ut hallonsylten mot annan sylt, men det måste vara en fast variant så att den inte rinner ur och blöter upp kakorna.

HallongrottorHallongrottorHallongrottor
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 dlhallonsylt
  • 0,5 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Florsockerglasyr

  • 2 dlflorsocker
  • 11,5 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
 Vispa smör och socker så att det blir poröst. Tillsätt mjölet och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Dela degen i 16 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop i dem med tummen. 

  3. Blanda hallonsylt och majsstärkelse. Lägg en klick sylt i varje kaka. 

  4. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt kakorna svalna på galler.


  5. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över kakorna. 

Vad tyckte du om receptet?