Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att hallongrottorna är så populära är nog både för att de är goda, men också så otroligt lättbakade. En mild lakritston ger en spännande smak som samsas väl ihop med hallonsylten.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda mjöl, lakritspulver, vaniljpulver och bakpulver. Vispa ner det i smörblandningen så att det blir ett smul.
Arbeta ihop smulet med händerna till en smidig deg.
Forma degen till en rulle, cirka 20 centimeter lång. Skär den i 20 bitar.
Rulla dem till bollar och lägg i små pappersformar. Ställ formarna på en plåt.
Tryck en fördjupning i varje boll med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt, ½–1 tsk, i varje grop.
Grädda i mitten av ugnen cirka 18 minuter.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök