Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hallongrottor – en älskad klassisk kaka fylld med hallonsylt. Baka hallongrottor till fikat eller födelsedagen, uppskattas av både stor och liten.
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Blanda bakpulver med mjölet och arbeta in det i smörblandningen.
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång och låt den vila en stund. Skär rullen i 20 lika stora bitar och rulla var och en till runda kulor som läggs i formarna.
Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk hallonsylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-15 min. Hallongrottorna går utmärkt att frysa.