Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lättbakad klassisk småkaka med spröd mördeg och hallonsylt. En favoritkaka hos många som går hem hos både stora och små. Hallongrottorna går utmärkt att frysa in.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in det i smörblandningen till en deg.
Forma degen till en rulle, cirka 25 centimeter lång och låt den vila kallt en stund. Skär rullen i 25 bitar. Rulla dem till runda kulor och lägg i småbrödsformar på en plåt.
Gör en fördjupning i varje kula med ett mjölat finger. Fyll hålet med drygt 1 tesked hallonsylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen, cirka 18 minuter. Låt kakorna kallna på bakgaller.