Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Granité härstammar från Italien och är som isglass eller sorbet fast med mer vatten.
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud ett par minuter tills sockret
smält. Dra av från plattan och tillsätt hallonpurén och vinet. Låt lagen svalna.
Häll upp i en rostfri skål och sätt in i frysen över natten. Man kan antingen röra i lagen varje timme med en visp tills granitén fryst in (det tar cirka 5 timmar) eller låta granitén stå i frysen över natten.
Ta ut den ur frysen och vispa försiktigt upp iskristaller med en elvisp. Sätt tillbaka granitén i frysen tills det är dags att servera den. Skala och skär grapefrukten i skinnfria fileér, skala och skär apelsinen och mandarinerna i bitar. Dela skölj och druvorna på mitten. Koka upp vatten, honung och citron, låt svalna. Blanda frukten, granatäppelkärnorna och hallonen med lagen och servera till granitén.
Recept från Mitt kök