Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallongranité med fruktsallad

Granité härstammar från Italien och är som isglass eller sorbet fast med mer vatten.

Hallongranité med fruktsalladHallongranité med fruktsalladHallongranité med fruktsallad
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlrött vin
  • 3 dlvatten
  • 2 dlhallonpuré

Fruktsallad

  • 1blodgrape
  • 1apelsin
  • 2mandariner
  • 1 litenvindruvor- klase röda
  • 1 dlvatten
  • 2 mskhonung
  • 0,5citron- saften
  • 0,5granatäpple- kärnorna
  • 100 ghallon

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud ett par minuter tills sockret

  2. smält. Dra av från plattan och tillsätt hallonpurén och vinet. Låt lagen svalna.

  3. Häll upp i en rostfri skål och sätt in i frysen över natten. Man kan antingen röra i lagen varje timme med en visp tills granitén fryst in (det tar cirka 5 timmar) eller låta granitén stå i frysen över natten.

  4. Ta ut den ur frysen och vispa försiktigt upp iskristaller med en elvisp. Sätt tillbaka granitén i frysen tills det är dags att servera den. Skala och skär grapefrukten i skinnfria fileér, skala och skär apelsinen och mandarinerna i bitar. Dela skölj och druvorna på mitten. Koka upp vatten, honung och citron, låt svalna. Blanda frukten, granatäppelkärnorna och hallonen med lagen och servera till granitén.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök