Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna kaka har ett fint yttre och ett gudomligt gott inre!
Börja med glasyren: Hacka chokladen. Koka upp grädde, hallon och socker. Slå blandningen över chokladen och rör tills den smälter.
Tillsätt smöret i klickar och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 30 min innan du glaserar tårtan.
Kladdkaka: Smält smöret och låt det svalna.
Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret, socker, och pepparmyntsolja. Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda försiktigt ihop med en slickepott. Rör inte mer än nödvändigt i smeten.
Häll smeten i smord och mjölad form med löstagbar botten, 2,5 liter hjärtform. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 30 minuter, tills kakan har en fast kant men fortfarande är mjuk i mitten. Låt svalna.
Bred glasyren över den avsvalnade (viktigt, annars rinner glasyren av kakan) kakan. Dekorera med hallon och ätbart glitter.
Recept från Mitt kök