Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonglaserad kladdkaka

Denna kaka har ett fint yttre och ett gudomligt gott inre!

Hallonglaserad kladdkaka
Hallonglaserad kladdkaka
Hallonglaserad kladdkaka
Ann-Charlotte Fägerlind

Glasyr

  • 300 gmörk choklad- gärna 72 %
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlhallon- mixade
  • 1 dlströsocker
  • 100 gsmör- rumsvarmt

Kaka

  • 200 gsmör
  • 4ägg
  • 5 dlströsocker
  • 2 dropparpepparmyntsolja
  • 3 dlvetemjöl
  • 4 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Börja med glasyren: Hacka chokladen. Koka upp grädde, hallon och socker. Slå blandningen över chokladen och rör tills den smälter.

  2. Tillsätt smöret i klickar och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 30 min innan du glaserar tårtan.

  3. Kladdkaka: Smält smöret och låt det svalna.

  4. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret, socker, och pepparmyntsolja. Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda försiktigt ihop med en slickepott. Rör inte mer än nödvändigt i smeten.

  5. Häll smeten i smord och mjölad form med löstagbar botten, 2,5 liter hjärtform. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 30 minuter, tills kakan har en fast kant men fortfarande är mjuk i mitten. Låt svalna.

  6. Bred glasyren över den avsvalnade (viktigt, annars rinner glasyren av kakan) kakan. Dekorera med hallon och ätbart glitter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök