Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Visste du att det faktiskt går att göra hemgjorda geléhjärtan! En perfekt present. För att göra dessa gelégodisarna behövs en silikonform.
Mixa hallonen till puré. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil. Mät till 1 dl puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp socker, vatten och glykossirap i en kastrull och låt koka tills blandningen är 140°, använd gärna en sockertermometer.
Tillsätt hallonpurén och koka till 110°. Ta upp och rör ner gelatinbladen i hallonblandningen tills de har smält. Tillsätt citronsaften.
Häll blandningen i en oljad silikonform och låt stelna.
Tryck försiktigt ut geléhallonen ur formen och rulla dem i sockret så att de täcks runt om. Låt dem gärna stå och torka någon dag i rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.