Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallongeléhjärtan

Visste du att det faktiskt går att göra hemgjorda geléhjärtan! En perfekt present. För att göra dessa gelégodisarna behövs en silikonform.

HallongeléhjärtanHallongeléhjärtanHallongeléhjärtan
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 ghallon
  • 8gelatinblad
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 60 gglykossirap- (ca 4 msk)
  • 1 tskcitron- pressad

Garnering

  • 2,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Mixa hallonen till puré. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil. Mät till 1 dl puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp socker, vatten och glykossirap i en kastrull och låt koka tills blandningen är 140°, använd gärna en sockertermometer.

  3. Tillsätt hallonpurén och koka till 110°. Ta upp och rör ner gelatinbladen i hallonblandningen tills de har smält. Tillsätt citronsaften.

  4. Häll blandningen i en oljad silikonform och låt stelna.

  5. Tryck försiktigt ut geléhallonen ur formen och rulla dem i sockret så att de täcks runt om. Låt dem gärna stå och torka någon dag i rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?