Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonfromage

Fluffigt god fromage med vit chokladgrädde. Fräsch och god dessert som passar både stora och små. 

HallonfromageHallonfromageHallonfromage
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 ghallon- färska
  • 0,5citron- rivet skal (vältvättad)
  • 5gelatinblad
  • 2ägg
  • 0,75 dlströsocker
  • 2 dlvispgrädde

Till garnering

  • 40 gvit choklad
  • 1 dlvispgrädde
  • hallon- färska
  • mynta- eller citronmeliss

Gör så här

  1. Mosa hallonen med en gaffel och blanda med rivet citronskal. Lägg gelatinbladen i kallt vatten att svälla cirka 5 minuter.

  2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum med helt ren visp i en bunke. I en annan vispas äggulor och socker pösigt. Vispa till sist grädden medelmjukt i en tredje bunke.

  3. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med lite av hallonmoset i en kastrull och rör sedan ner geléblandningen med resten av de mosade hallonen.

  4. Blanda hallonblandningen med äggvispet och rör därefter ner grädden. Vänd till sist ner de vispade äggvitorna till en jämn och fluffig kräm. Fördela i dessertskålar i glas. Ställ i kylen för att stelna, cirka 4 timmar.

  5. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills den smält och blandats med grädden. Ställ i kylen för att kallna. Vispa chokladgrädden spritsbar till garneringen. Fyll spritspåse med krustyll och spritsa klickar på fromagen. Garnera med hallon och citron.

Vad tyckte du om receptet?