Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallondessert med smulor & vit chokladcrème

Varvad dessert med hallon, smulor och vit choklad-crème. Passa på när det är hallonsäsong - det finns inget godare än färska hallon.

Hallondessert med smulor & vit chokladcrème
Hallondessert med smulor & vit chokladcrème
Hallondessert med smulor & vit chokladcrème
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 375 ghallon- cirka

Smulor

  • 45veteskorpor
  • 2 msksmör
  • 2 mskljust muscovadosocker
  • 0,5 dlmandel- skållad hackad

Vit chokladcrème

  • 100 gvit choklad
  • 1vispgrädde- +3 dl
  • 1 mskcitronsaft- pressad

Till garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Krossa skorporna i en mortel. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Rör ner muscovadosocker, skorpor och mandel. Rör om tills de blir gyllene. Låt smulorna kallna på en tallrik.

  2. Hacka vit choklad i bitar. Koka upp 1 deciliter vispgrädde i en kastrull och ta den från värmen. Lägg ner chokladen och rör om tills den smälter.

  3. Häll upp i en skål och ställ i kallt vattenbad och rör om tills det kallnar.

  4. Tillsätt 3 deciliter kall vispgrädde och vispa till en fluffig chokladcrème. Smaksätt med citronsaft.

  5. Varva smulor, hallon och chokladcréme i dessertglas. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök