Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloncupcakes

Garnera den här söta cupcaken med rosa kokos. Lägg riven kokos i en plastpåse, droppa i röd karamellfärg och skaka påsen, så får du vackert rosa topping.

Halloncupcakes
Halloncupcakes
Halloncupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlhonung- flytande
  • 100 gsmör- mjukt
  • 3ägg
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 dlyoghurt
  • 1 dlmjölk
  • 2 dlhallon

Frosting

  • 300 gphiladelphia- rumstempererad
  • 0,5 dlhonung
  • 50 gsmör- mjukt
  • 2 mskhallonpuré- (mixade och passerade hallon)

Till garnering

  • 1 dlkokos- riven
  • karamellfärg- några droppar röd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg pappersformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.

  3. Vispa upp honungen och smöret. Vispa i ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop de torra ingredienserna, yoghurten och mjölken. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa i formarna. Lägg i ett par hallon i varje.

  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på ett galler. Gör frostingen under tiden.

  6. Mixa färskosten och honungen.

  7. Vispa ihop smör och hallonpuré med elvisp.

  8. Mixa i lite i taget av smör- och hallonpuréblandningen i färskosten (den kan se lite skuren ut men går ihop i färskosten). Fyll en spritspåse med stjärntyll och spritsa på muffinsen.

  9. Lägg kokosen i en plastpåse, droppa i karamellfärgen och skaka påsen. Strö den rosa kokosen över frostingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök