Recept ur "Cake hero" av Roy Fares (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söta och lättbakade cupcakes fyllda med hallonsylt och toppade med mascarpone-frosting och färska hallon.
Värm ugnen till 175 grader, varmluftsfunktion. Lägg formarna i cupcakeplåten. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
Vispa upp äggen litegrann med elvisp i en annan bunke. Tillsätt strösocker och vispa i cirka 2 minuter. Vänd ner den vegetabiliska oljan med en slickepott och därefter hälften av mjölblandningen och hälften av filmjölken. Häll i resten av mjölblandningen och fil mjölken och vänd ihop till en slät och fin smet.
Fyll formarna till max ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Testa med en sticka att kakorna är genomgräddade. Ta ut plåten och låt kakorna svalna helt i sina formar i plåten.
Plocka upp formarna ur plåten. Gör en liten grop med en kniv i mitten av varje cupcake och fyll med hallonsylt.
Topping: Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker med elvisp i en bunke. Fortsätt att vispa och tillsätt samtidigt grädden lite i taget tills toppingen har fått fluffig konsistens.
Spritsa toppingen eller klicka ut den på varje cupcake. Dekorera med hallon.
Recept ur "Cake hero" av Roy Fares (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök