Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Halloncrêpes är en festlig dessert som flamberas med rom. Hoppa över flamberingen om det är barn som ska äta desserten.
Vispa upp ägget med 1 dl av mjölken. Tillsätt mjöl, socker och salt och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa slätt.
Stek åtta tunna pannkakor av smeten i 25 g smör. Lägg dem undan för undan på ett smörgåspapper.
Fördela 150 g hallon och mascarpone på pannkakorna och vik ihop dem till fjärdedelar.
Smält 50 g smör i stekpannan och lägg i pannkaksknytena. Strö över florsockret. Häll på rommen och låt den bli varm. Tänd på rommen och flambera tills lågorna slocknar. Strö över 100 g hallon och servera crêpesen genast.