Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloncrêpes  

Halloncrêpes är en festlig dessert som flamberas med rom. Hoppa över flamberingen om det är barn som ska äta desserten.

Halloncrêpes  Halloncrêpes  Halloncrêpes  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1ägg
  • 2,5 dlmjölk
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 25 gsmör- + 50 g
  • 150 ghallon- + 100 g
  • 150 gmascarponeost
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 dlvit rom

Gör så här

  1. Vispa upp ägget med 1 dl av mjölken. Tillsätt mjöl, socker och salt och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa slätt.

  2. Stek åtta tunna pannkakor av smeten i 25 g smör. Lägg dem undan för undan på ett smörgåspapper.

  3. Fördela 150 g hallon och mascarpone på pannkakorna och vik ihop dem till fjärdedelar.

  4. Smält 50 g smör i stekpannan och lägg i pannkaksknytena. Strö över florsockret. Häll på rommen och låt den bli varm. Tänd på rommen och flambera tills lågorna slocknar. Strö över 100 g hallon och servera crêpesen genast.

Vad tyckte du om receptet?