Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloncheesecake

Cheesecaken kan skäras upp i portionsbitar eller serveras som tårtor. Frysta hallon tinas på en tallrik och pudras med 2 tsk potatismjöl innan de vänds ner i smeten.

HalloncheesecakeHalloncheesecakeHalloncheesecake
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 400 gdigestivekex
  • 300 gsmör

Fyllning

  • 1,2 kgnaturell färskost- gärna philadelphia
  • 4 dlströsocker
  • 4 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 6ägg
  • 250 ghallon

Garnering

  • 800 ghallon
  • myntablad
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen fint. Smält smöret och mixa med kexsmulorna.

  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulorna i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Fyllning: Vispa färskost och socker poröst. Rör i crème fraiche och majsstärkelse. Vispa i äggen och vänd ner hallonen. Häll fyllningen i långpannan.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna, ställ sedan kakan i kylen ca 5 timmar.

  5. Skär cheesecaken i bitar. Toppa med hallon och myntablad. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?