


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vem kan motstå kombinationen hallon, lime, färskost och kondenserad mjölk i en underbar cheesecake.
Sätt ugnen på 175°. Krossa kakor och kex fint i matberedare. Häll över det smälta smöret. Blanda till ett smul. Häll smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kallna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj limen. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.
Mixa hallon, socker, limesaft och limeskal i en matberedare. Vispa färskosten med grädden tills det blir krämigt. Tillsätt hallonpuré och kondenserad mjölk. Vispa slätt.
Värm 2 dl av smeten. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i smeten. Blanda med den större mängden smet. Häll i formen. Ställ i kylen ca 4 timmar. Garnera med vispad grädde, hallon och florsocker.