Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloncheesecake med lakrits och vit choklad

Recept på cheesecake med hallongelé, vit choklad och lakrits. Lyxig cheesecake, vacker att servera till efterrätt.

Tidsåtgång: cirka 30 minuter + tid i ugn, i kyl och tid för saften att självrinna.

Halloncheesecake med lakrits och vit chokladHalloncheesecake med lakrits och vit chokladHalloncheesecake med lakrits och vit choklad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Botten

    • 200 gdigestivekex
    • 75 gsmör
    • 2 tsklakritspulver- eller kakao

    Fyllning

    • 300 gphiladelphia
    • 2 dlcrème fraiche
    • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
    • 1 dlströsocker
    • 250 ghallon
    • 1lime- rivet skal
    • 2 tskvaniljsocker

    Gelé

    • 250 ghallon
    • 1 dlvatten
    • 1 msklime- pressad saft
    • 2 dlgelésocker multi

    Till garnering

    • 125 ghallon- färska
    • mynta
    • 50 gchoklad- flisad vit

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kexen i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna och lakritspulvret.

    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, cirka 15 minuter.

    3. Blanda samman philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, hallon, limeskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter. Fyllningen har fortfarande en gungig konsistens. Låt kakan kallna och ställ in den i kylen.

    4. Gelé: Koka hallon och vatten i en kastrull under lock, tills bären är sönderkokta. Låt saften självrinna genom en finmaskig sil.

    5. Blanda hallonsaft, pressad limesaft, gelésocker multi i en kastrull och koka ½ minut. Låt blandningen svalna något. Häll den över kylda cheesecaken. Ställ tillbaka den i kylen och låt geléet stelna. Garnera med hallon och mynta i mitten på cheesecaken och flisad vit choklad runt kanten.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök