Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cheesecake med hallongelé, vit choklad och lakrits. Lyxig cheesecake, vacker att servera till efterrätt.
Tidsåtgång: cirka 30 minuter + tid i ugn, i kyl och tid för saften att självrinna.
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kexen i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna och lakritspulvret.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, cirka 15 minuter.
Blanda samman philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, hallon, limeskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter. Fyllningen har fortfarande en gungig konsistens. Låt kakan kallna och ställ in den i kylen.
Gelé: Koka hallon och vatten i en kastrull under lock, tills bären är sönderkokta. Låt saften självrinna genom en finmaskig sil.
Blanda hallonsaft, pressad limesaft, gelésocker multi i en kastrull och koka ½ minut. Låt blandningen svalna något. Häll den över kylda cheesecaken. Ställ tillbaka den i kylen och låt geléet stelna. Garnera med hallon och mynta i mitten på cheesecaken och flisad vit choklad runt kanten.
Recept från Mitt kök