Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagad cheesecake med kolasås och fyllning innehållande hallonsylt och grekisk yoghurt.
Smält smöret. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter. Ställ degen i kylen minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Vispa ihop ost, yoghurt, florsocker och sylt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Häll fyllningen i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna.
Kolasåsen: Koka ingredienserna till kolasåsen utan lock tills den tjocknar, cirka 10 minuter. Låt kallna.
Lägg generöst med hallon på kakan vid servering. Ringla över kolasås.
Recept från Mitt kök