Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloncheesecake 
med kolatopp

Lättlagad cheesecake med kolasås och fyllning innehållande hallonsylt och grekisk yoghurt.

Halloncheesecake 
med kolatoppHalloncheesecake 
med kolatoppHalloncheesecake 
med kolatopp
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 1,5 dlhavregryn
  • 3 dlsiktat dinkelmjöl
  • 3 mskråsocker
  • 200 gphiladelphia- rumsvarm
  • 2,5 dlyoghurt- grekisk
  • 1 dlflorsocker
  • 1 dlhallonsylt
  • 3ägg
  • 50 gsmör
  • 2 mskråsocker
  • 2 msksirap
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter. Ställ degen i kylen minst 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda ­pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

  3. Vispa ihop ost, yoghurt, florsocker och sylt. Tillsätt äggen, ett i taget.

  4. Häll fyllningen i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna.

  5. Kolasåsen: Koka ingredienserna till kolasåsen utan lock tills den tjocknar, cirka 10 minuter. Låt kallna.

  6. Lägg generöst med hallon på kakan vid ­servering. Ringla över kolasås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök