Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloncheesecake 
med kolatopp

Lättlagad cheesecake med kolasås och fyllning innehållande hallonsylt och grekisk yoghurt.

Halloncheesecake 
med kolatopp
Halloncheesecake 
med kolatopp
Halloncheesecake 
med kolatopp
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 1,5 dlhavregryn
  • 3 dlsiktat dinkelmjöl
  • 3 mskråsocker
  • 200 gphiladelphia- rumsvarm
  • 2,5 dlyoghurt- grekisk
  • 1 dlflorsocker
  • 1 dlhallonsylt
  • 3ägg
  • 50 gsmör
  • 2 mskråsocker
  • 2 msksirap
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter. Ställ degen i kylen minst 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda ­pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

  3. Vispa ihop ost, yoghurt, florsocker och sylt. Tillsätt äggen, ett i taget.

  4. Häll fyllningen i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna.

  5. Kolasåsen: Koka ingredienserna till kolasåsen utan lock tills den tjocknar, cirka 10 minuter. Låt kallna.

  6. Lägg generöst med hallon på kakan vid ­servering. Ringla över kolasås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök