Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloncheesecake med frukt och bär

Ljuvlig cheescake som ger en föraning av sommaren. Välj gärna bär i säsong eller garnera tårtan med blandade bär eller frukt.

Halloncheesecake med frukt och bärHalloncheesecake med frukt och bärHalloncheesecake med frukt och bär
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 300 gdigestivekex
  • 100 gpistagenötkärnor
  • 100 gsmör- smält

Fyllning

  • 4 förphallon- à 125 g
  • 600 gcream cheese
  • 2,53 dlflorsocker
  • 2 dlgrädde
  • 4 bladgelatin- + kallt vatten
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad

Garnering

  • 67 dlbär och frukt- exempelvis hallon, blåbär, björnbär, jordgubbar, druvor
  • florsocker

Gör så här

  1. Mixa kex och pistagenötter, var för sig i en matberedare monterad med en kniv. Blanda dem i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop. Tryck ut blandningen i en springform, cirka 22 cm i diametern, med bakplåtspapper i formens botten. Låt stelna i kylskåp, gör fyllningen under tiden.

  2. Mixa hallonen och passera dem genom finmaskig sil.

  3. Vispa ihop cream cheese och florsocker i en bunke. Vispa i grädden, cirka 1⁄2 dl i taget.

  4. Rör i hallonpurén och vispa ihop tills allt blandas till en slät rosa kräm.

  5. i kylskåp över natten.

  6. Ta tårtan ur formen och garnera den med bär. Sikta över lite florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök