Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halloncheesecake

Cheesecake där sötman balanseras med syrliga hallon. Väldigt gott recept på halloncheesecake som fungerar lika fint till fika, kalas och efter en god middag.

HalloncheesecakeHalloncheesecakeHalloncheesecake
Foto: Eva Hildén Smith

Kexskal

  • 250 gdigestivekex
  • 100 gsmör- smält

Fyllning

  • 200 gfärskost
  • 500 gricottaost
  • 1,5 dlsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3 mskgrädde
  • 3ägg
  • 2 mskmannagryn
  • 200 ghallon- frysta
  • mandelspån- rostade
  • florsocker

Gör så här

  1. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör ihop till en smulig blandning.

  2. Lägg blandningen i en liten långpanna och tryck ut den så att den täcker botten och kanter. Ställ pannan i frysen cirka 10 minuter.

  3. Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

  4. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

  5. Blanda färskost, ricotta, socker och vaniljsocker i en bunke, använd gärna elvisp. Blanda i grädden. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mannagryn. Häll blandningen i kexskalet. Strö över bären. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter eller tills fyllningen har stelnat och fått fin färg.

  6. Garnera med mandelspån och pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök